Ébredés utáni reggeli rutin

Mai cikkünkben arról lesz szó, hogy alakítsuk ki a tökéletes reggeli rutint ahhoz, hogy valóban vidáman ébredjünk, tudjunk örülni a napnak.

A kutatási eredmények azt igazolják, hogy azoknak az embereknek, akiknek örömteli a reggel, sokkal jobb lesz a nap további része. Ha ez azon múlik, hogy betartsuk ezt a néhány lépést akkor érdemes ennyit megtenni magunkért.

Néhány trükk, amitől energikusan kezdhetjük a napot:

1, Ugyan abban az időben keljünk fel minden reggel!

Ha minden nap ugyanakkor kelünk fel, akkor megbízhatónak érezzük magunkat, és úgy ébredünk, hogy felkeléskor már egy feladatot megoldottunk. Tehát jó hatással van ránk, ha kialakítunk egy rutint az életünkben.

2, Nyújtózkodás

Az izmaink elgémberednek alvás közben, úgyhogy érdemes úgy felkelni, hogy rögtön pár domborítást-homorítást csinálunk és megmozgatjuk egész testünket.  Ez a lépés különösen fontos akkor, ha napközben ülőmunkát végzünk.

Kellemes ébredés reggel
Boldogan ébred jó alvás után

3, Citromos víz

Felpörgeti az anyagcserét, és még a bőr is simább lesz tőle. Miután megittuk, várjunk 15 percet a reggelivel!

4, A kávé előtt reggelit kell fogyasztani

Ezt sajnos a legtöbben elfelejtik, nem tartják be, pedig ez az egyik legfontosabb lépés! Éhgyomorra kávét inni veszélyes, hiszen kikészítheti a gyomrot és hosszútávon sok fájdalmat okozhat.

5, Napi testedzés

A kutatók azt találták, hogy azoknak, akik reggel tíz percig valamilyen testmozgást végeztek, sokkal pozitívabbá vált a hozzáállásuk a naphoz, és energiával telitettek lettek.

6, Meditálás

A meditálás remek hatással van az agyra. Csodákra képes, ha reggelente (illetve napközben) pár percig csak a légzésre figyelünk, amitől elcsendesedik az elménk. Tökéletes módja a stresszlevezetésnek.

7, Menta

A menta felpörgeti a szervezetünket. Szinte bármilyen formában juttathatjuk a szervezetünkbe, hatást érünk el, hiszen a menta illata segíti a koncentrációt és javítja a memóriát.

 

Ez a 7 lépés csodákra lehet képes a napunk indításában. Igaz, pár perccel korábban kell kelni, de megéri, hiszen az egész napunkra pozitív hatással van!

Boldogan ébredő pár
Ez a bejegyzés az Egyéb kategóriában van. Adja a könyvjelzőkhöz: Bookmark.